fbpx

Budyń jaglany dla INSULINOOPORNYCH

20 min

Łatwe

1

Ten budyń jaglany sprawdzi się głównie dla osób insulinoopornych, które czasowo mają zapalenie błony śluzowej żołądka lub inne dolegliwości ze strony układu pokarmowego 😉 .

Brak opinii

Składniki

Dopasuj na porcje:
260g mleka 1,5% 60g mleka używamy osobno
100g wiśni mrożonych
40g kaszy jaglanej (surowej)
20g ksylitolu
8g masła orzechowego
Warto podać z dodatkowym źródłem białka np. puddingiem proteinowym
Wartość odżywcza
406 kcal kalorie
16g białko
10g tłuszcze
63g węglowodany

Instrukcja krok po kroku :)

1.
Ugotować kaszę
Kaszę jaglaną zalać 200g mleka i dodać połowę porcji ksylitolu. Gotować na niskim ogniu do miękkości.
Zaznacz jako zrobione
2.
Zblendować kaszę
Następnie kaszę zblendować z resztą mleka (najlepiej je podgrzać) i masłem orzechowym. W międzyczasie wiśnie rozmrozić z ksylitolem. Budyń podawać z wiśniami.
Zaznacz jako zrobione

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *