Budyń jaglany dla INSULINOOPORNYCH
20 min
Łatwe
1
Ten budyń jaglany sprawdzi się głównie dla osób insulinoopornych, które czasowo mają zapalenie błony śluzowej żołądka lub inne dolegliwości ze strony układu pokarmowego 😉 .
Brak opinii
Składniki
Dopasuj na porcje:
260g mleka 1,5% 60g mleka używamy osobno | |
100g wiśni mrożonych | |
40g kaszy jaglanej (surowej) | |
20g ksylitolu | |
8g masła orzechowego |
Warto podać z dodatkowym źródłem białka np. puddingiem proteinowym
Wartość odżywcza
406 kcal
kalorie
16g
białko
10g
tłuszcze
63g
węglowodany
Instrukcja krok po kroku :)
1.
Ugotować kaszę
Kaszę jaglaną zalać 200g mleka i dodać połowę porcji ksylitolu. Gotować na niskim ogniu do miękkości.
Zaznacz jako zrobione
2.
Zblendować kaszę
Następnie kaszę zblendować z resztą mleka (najlepiej je podgrzać) i masłem orzechowym. W międzyczasie wiśnie rozmrozić z ksylitolem. Budyń podawać z wiśniami.
Zaznacz jako zrobione
Dodaj komentarz