Dyniowa owsianka Pumpkin Spice dla INSULINOOPORNYCH
Brak opinii
Składniki
Dopasuj na porcje:
| 35g płatków owsianych | |
| 200g mleka 1,5% | |
| 60g puree z dyni | |
| 80g śliwek | |
| 3łyżeczki ksylitolu | |
| 1/6łyżeczki przyprawy do piernika bez cukru | |
| szczypta mielonej papryki | |
| 1/3łyżeczki cynamonu | |
| 75g skyra bez cukru | |
| 10g migdałów |
Z przepisu wychodzi 1 porcja
Wartość odżywcza
459 kcal
kalorie
24g
białko
11g
tłuszcze
62g
węglowodany
Instrukcja krok po kroku :)
1.
Ugotować owsiankę
Płatki wsypać do rondelka, dodać mleko, puree z dyni, 2/3 porcji ksylitoli, przyprawę do piernika, chili oraz cynamon. Gotować do miękkości.
Zaznacz jako zrobione
2.
Przygotować śliwki
W międzyczasie śliwki poddusić z odrobiną wody i resztą ksylitolu, można dodać więcej cynamonu.
Zaznacz jako zrobione
3.
Podawać
Kiedy owsianka zrobi się gęsta przełożyć ją do miseczki, dodać śliwki, skyra oraz migdały.
Zaznacz jako zrobione
Dodaj komentarz