fbpx

Jabłka w cieście dla insulinoopornych

Brak opinii

Składniki

Dopasuj na porcje:
200g jabłka
75g skyra waniliowego firmy Pilos
1sztuka jajko
50g borówek
40g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
20g mleka 1,5%
10g ksylitolu
5g oleju rzepakowego
dodatkowo: ekstrakt z wanilii i cynamon
Wartość odżywcza
490 kcal kalorie
22g białko
13g tłuszczu
68g węglowodany

Instrukcja krok po kroku :)

1.
Przygotować jabłko
Jabłko pokroić w plasterki, następnie wyciąć środek. Staramy się, żeby plastry jabłka były grubości ok. 0,5cm i o jednolitym brzegu (czyli odkrawamy nierówności).
Zaznacz jako zrobione
2.
Przygotować ciasto
W misce wymieszać przy pomocy rózgi: jajko, mąkę, ksylitol, szczyptę cynamonu, aromat waniliowy, odrobinę soli i mleko.
Zaznacz jako zrobione
3.
Przygotować jabłka w cieście
Plastry jabłka maczać w cieście i wykładać na patelnię z rozgrzanym olejem. Podawać z jogurtem i owocami.
Zaznacz jako zrobione

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *