Kokosowa jaglanka ze śliwkami i czekoladą dla INSULINOOPORNYCH I SIBO
3
from
2
Reviews
Składniki
Dopasuj na porcje:
200g mleka 1,5% | |
80g śliwek | |
75g skyra zwykłego | |
40g kaszy jaglanej | |
15g ksylitolu | |
1kostka gorzkiej czekolady | |
6g wiórków kokosowych |
Modyfikacje low FODMAP
śliwki zamieniamy na borówki | |
mleko używamy bez laktozy | |
jogurt używamy bez laktozy | |
ksylitol zamieniamy na stewię |
Wartość odżywcza
430 kcal
kalorie
21g
białko
10g
tłuszcze
62g
węglowodany
Instrukcja krok po kroku :)
1.
Ugotować kaszę
Kaszę wstawić do gotowania na średnio-niskim ogniu, ma delikatnie się gotować. Dodać połowę porcji wiórków kokosowych.
Zaznacz jako zrobione
2.
Przygotować śliwki
W międzyczasie śliwki poddusić na patelni na wodzie z dodatkiem cynamonu, dodać ksylitol.
Zaznacz jako zrobione
3.
Podawać
Jaglankę przełożyć do miski, dodać owoce, jogurt, czekoladę i resztę wiórków.
Zaznacz jako zrobione
Magdalena
Pychotka…ale brak ilości wiórków w składnikach.☺️