fbpx

Kokosowa jaglanka ze śliwkami i czekoladą dla INSULINOOPORNYCH I SIBO

15 minut

Super proste

🤤Najpyszniejsza kokosowa jaglanka ze śliwkami i czekoladą DLA INSULINOOPORNYCH I SIBO! Kasza jaglana sama w sobie jest bardzo fajnym, łatwostrawnym produktem bogatym w żelazo. W związku z tym warto raz na jakiś czas włączyć jaglankę zamiast owsianki. Poniżej modyfikacje LOW FODMAP. 😍

3 from 2 Reviews

Składniki

Dopasuj na porcje:
200g mleka 1,5%
80g śliwek
75g skyra zwykłego
40g kaszy jaglanej
15g ksylitolu
1kostka gorzkiej czekolady
6g wiórków kokosowych
Modyfikacje low FODMAP
śliwki zamieniamy na borówki
mleko używamy bez laktozy
jogurt używamy bez laktozy
ksylitol zamieniamy na stewię
Wartość odżywcza
430 kcal kalorie
21g białko
10g tłuszcze
62g węglowodany

Instrukcja krok po kroku :)

1.
Ugotować kaszę
Kaszę wstawić do gotowania na średnio-niskim ogniu, ma delikatnie się gotować. Dodać połowę porcji wiórków kokosowych.
Zaznacz jako zrobione
2.
Przygotować śliwki
W międzyczasie śliwki poddusić na patelni na wodzie z dodatkiem cynamonu, dodać ksylitol.
Zaznacz jako zrobione
3.
Podawać
Jaglankę przełożyć do miski, dodać owoce, jogurt, czekoladę i resztę wiórków.
Zaznacz jako zrobione

2 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *