Kruszonka dla insulinoopornych
Gwarantuję, że lepszej nie znajdziesz 🙂
Brak opinii
Składniki
Dopasuj na porcje:
800g śliwek | |
160g mąki orkiszowej typ 1850 | |
80g masła | |
60g ksylitolu | |
gałka muszkatołowa, cynamon |
Wartość odżywcza
1730 kcal
kalorie
28g
białko
74g
tłuszcze
222g
węglowodany
Instrukcja krok po kroku :)
1.
Przygotować śliwki
Śliwki wypestkować. Pokroić w połówki. Do śliwek dodać cynamon i gałkę muszkatołową. Można dodać odrobinkę soku z pomarańczy.
Zaznacz jako zrobione
2.
Przygotować kruszonkę
Masło wymieszać z ksylitolem i mąką. Zagnieść na kruszonkę. Śliwki przełożyć do naczynia żaroodpornego i posypać kruszonką.
Zaznacz jako zrobione
3.
Zapiekać
Zapiekać w 180 stopniach przez 30-35 minut. Do zarumienienia.
Zaznacz jako zrobione
Dodaj komentarz