fbpx

Kruszonka dla insulinoopornych

Gwarantuję, że lepszej nie znajdziesz 🙂

Brak opinii

Składniki

Dopasuj na porcje:
800g śliwek
160g mąki orkiszowej typ 1850
80g masła
60g ksylitolu
gałka muszkatołowa, cynamon
Wartość odżywcza
1730 kcal kalorie
28g białko
74g tłuszcze
222g węglowodany

Instrukcja krok po kroku :)

1.
Przygotować śliwki
Śliwki wypestkować. Pokroić w połówki. Do śliwek dodać cynamon i gałkę muszkatołową. Można dodać odrobinkę soku z pomarańczy.
Zaznacz jako zrobione
2.
Przygotować kruszonkę
Masło wymieszać z ksylitolem i mąką. Zagnieść na kruszonkę. Śliwki przełożyć do naczynia żaroodpornego i posypać kruszonką.
Zaznacz jako zrobione
3.
Zapiekać
Zapiekać w 180 stopniach przez 30-35 minut. Do zarumienienia.
Zaznacz jako zrobione

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *