Malinowy pudding chia dla INSULINOOPORNYCH
Nie jedliście nigdy wcześniej pyszniejszego puddingu chia/ nocnej owsianki. Daję moją gwarancję Tańczącego Awokado. Pudding można również dostosować pod dietę low FODMAP .
Brak opinii
Składniki
Dopasuj na porcje:
100g jogurt greckiego | |
100g skyra naturalnego | |
65g truskawek | |
60g malin | |
20g ksylitolu | |
20g płatków owsianych | |
7,5g migdałów | |
kilka kropli aromatu waniliowego |
Zmiana na low FODMAP
jogurtów używamy bez laktozy 170g | |
malin używamy do 50g | |
ksylitol zamieniamy na stewię |
Wartość odżywcza
475 kcal
kalorie
26g
białka
17g
tłuszcze
45g
węglowodany
Instrukcja krok po kroku :)
1.
Rozpuścić ksylitol
Nastawić wodę do gotowania w czajniku. Ksylitol przesypać do małej miseczki i zalać wrzątkiem tak, aby się rozpuścił (nie chcemy dużej ilości wody, im mniej tym lepiej). Maliny roznieść widelcem
Zaznacz jako zrobione
2.
Wymieszać składniki
W naszej docelowej szklance, w której chcemy zabrać lub podać deser połączyć oba jogurty, dodać aromat i ksylitol, dodać rozgniecione maliny Wymieszać. Następnie dodać nasiona chia i płatki owsiane, wymieszać. Wstawić do lodówki na całą noc lub na 4h.
Zaznacz jako zrobione
3.
Podawać
Następnego dnia podawać z owocami i orzechami.
Zaznacz jako zrobione
Dodaj komentarz