fbpx

Malinowy pudding chia dla INSULINOOPORNYCH

Nie jedliście nigdy wcześniej pyszniejszego puddingu chia/ nocnej owsianki. Daję moją gwarancję Tańczącego Awokado. Pudding można również dostosować pod dietę low FODMAP 🤓.

Brak opinii

Składniki

Dopasuj na porcje:
100g jogurt greckiego
100g skyra naturalnego
65g truskawek
60g malin
20g ksylitolu
20g płatków owsianych
7,5g migdałów
kilka kropli aromatu waniliowego
Zmiana na low FODMAP
jogurtów używamy bez laktozy 170g
malin używamy do 50g
ksylitol zamieniamy na stewię
Wartość odżywcza
475 kcal kalorie
26g białka
17g tłuszcze
45g węglowodany

Instrukcja krok po kroku :)

1.
Rozpuścić ksylitol
Nastawić wodę do gotowania w czajniku. Ksylitol przesypać do małej miseczki i zalać wrzątkiem tak, aby się rozpuścił (nie chcemy dużej ilości wody, im mniej tym lepiej). Maliny roznieść widelcem
Zaznacz jako zrobione
2.
Wymieszać składniki
W naszej docelowej szklance, w której chcemy zabrać lub podać deser połączyć oba jogurty, dodać aromat i ksylitol, dodać rozgniecione maliny Wymieszać. Następnie dodać nasiona chia i płatki owsiane, wymieszać. Wstawić do lodówki na całą noc lub na 4h.
Zaznacz jako zrobione
3.
Podawać
Następnego dnia podawać z owocami i orzechami.
Zaznacz jako zrobione

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *