fbpx

Marchewkowa pieczona owsianka dla INSULINOOPORNYCH

🥹😂 Moja nowa moc – PIECZONE OWSIANKI. Każda lepsza od poprzedniej. Ta smakuje wyjątkowo ze względu na krem na wierzchu, który dodaje jej smaku typowego ciasta marchewkowego z kremem! No uwielbiam! 😍

Brak opinii

Składniki

Dopasuj na porcje:
100g serka wiejskiego light
75g skyra naturalnego
70g marchewki
50g mleka 1,5%
40g płatków owsianych
20g ksylitolu
10g orzechów włoskich
5g rodzynek
3g proszku do pieczenia
2g oleju rzepakowego lub oliwy do wysmarowania kokilki
cynamon i aromat waniliowy
Z przepisu wychodzi 1 porcja
Wartość odżywcza
478 kcal kalorie
30 g białko
14 g tłuszcze
54 g węglowodany

Instrukcja krok po kroku :)

1.
Zblendować składniki
Zblendować: płatki owsiane, proszek do pieczenia, 3/4 ksylitolu, mleko, skyra, aromat waniliowy i cynamon. W międzyczasie nagrzać piekarnik do 180 stopni w trybie termoobieg.
Zaznacz jako zrobione
2.
Przygotować marchewkę
Marchewkę obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Przelać masę owsianą do naczynia o pojemności 400-500 ml, wmieszać marchewkę i posiekane rodzynki. Na wierzchu owsianki ułożyć posiekane orzechy.
Zaznacz jako zrobione
3.
Zapiekać i podawać
Owsiankę zapiekać przez ok. 20 minut do zarumienienia. Serek wiejski zblendować z resztą ksylitolu i aromatem waniliowym. Owsiankę podawać z kremem z serka.
Zaznacz jako zrobione

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *