fbpx

Mielone z tofu dla INSULINOOPORNYCH i SIBO

15 minut

Średnio zaawansowany

😍😇Przepyszne MIELONE Z TOFU dla INSULINOOPORNYCH! Smakują naprawdę nieziemsko. Przepis można też dostosować po SIBO.

Brak opinii

Składniki

Dopasuj na porcje:
180g tofu wędzonego
50g cebuli
50g koncentratu pomidorowego
4ząbki czosnku
10g skrobi ziemniaczanej
10g oleju rzepakowego
1 łyżka koperku
5g przyprawy do gyrosa pikantnej
Modyfikacje low FODMAP
tofu używamy do 179g na porcję
pomijamy cebulę i czosnek
Wartość odżywcza
480 kcal kalorie
30g białko
25g tłuszcze
32g węglowodany

Instrukcja krok po kroku :)

1.
Przygotować masę na kotlety
Czosnek przecisnąć przez praskę. Drobno posiekaną cebulą oraz czosnek zeszklić na 1/3 oleju. Wystudzić. Tofu pokruszyć i przełożyć do miski, dodać przyprawę do gyrosa, zeszkloną cebulę z czosnkiem, posiekany koperek, koncentrat i skrobię. Doprawić dodatkowo solą i pieprzem. Wymieszać i ulepić 7 spłaszczonych owalnych kotlecików.
Zaznacz jako zrobione
2.
Uformować i smażyć kotlety
Kotlety smażyć na reszcie oleju do zarumienienia. Podawać z surówką i ziemniakami.
Zaznacz jako zrobione

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *