Mini-serniczki dla INSULINOOPORNYCH
Brak opinii
Składniki
Dopasuj na porcje:
200g twarogu sernikowego z wiaderka | |
4sztuki ciastek Nutlove używamy ciastek ala pieguski z czekoladą w środku | |
1 jajko | |
50g śmietanki 30% | |
35g ksylitolu | |
10g masła | |
10g budyniu waniliowego bez cukru |
Wartość odżywcza
1014 kcal
kalorie
28g
białko
65g
tłuszcze
89g
węglowodany
Instrukcja krok po kroku :)
1.
Przygotować spód
Ciasteczka skruszyć na drobny piasek. Masło stopić i wystudzić. Ciasteczka połączyć z masłem. Formę na babeczki wyłożyć papierowymi papilotkami, przełożyć do mich spód i ugnieść.
Zaznacz jako zrobione
2.
Przygotować masę twarogową
Twaróg wymieszać mikserem z ksylitolem, dodać budyń i ponownie wymieszać. Wbić jajko, ponownie wymieszać. Na koniec wmieszać łopatką śmietankę (nie ubijamy jej). Sernika nie należy nadmiernie napowietrzać, bo urośnie, pęknie i klapnie. Masę serową rozlewamy pomiędzy mini serniczki.
Zaznacz jako zrobione
3.
Upiec serniczki
Formę wstawiamy do pieczenia na 160 stopni góra-dół na 20 minut. Pod blachę z serniczkami wstawiamy naczynie żaroodporne wypełnione wrzącą wodą. To będzie nasza ala kąpiel wodna. Po wypieczeniu babeczki wystudzić i przechowywać w lodówce. Z jedzeniem najlepiej poczekać, żeby serniczki stężały się przez noc w lodówce.
Ja swoje serniczki udekorowałam stopioną czekoladą i orzechami oraz okruszkami z ciastek.
Zaznacz jako zrobione
Dodaj komentarz