fbpx

Mini-serniczki dla INSULINOOPORNYCH

30 minut

Średnio zaawansowany

6

😍😋Mini-ciasteczkowe serniczki dla INSULINOOPORNYCH. Ten pyszny przepis powstał z resztek poświątecznych, tak żeby nic się nie zmarnowało!

Brak opinii

Składniki

Dopasuj na porcje:
200g twarogu sernikowego z wiaderka
4sztuki ciastek Nutlove używamy ciastek ala pieguski z czekoladą w środku
1 jajko
50g śmietanki 30%
35g ksylitolu
10g masła
10g budyniu waniliowego bez cukru
Wartość odżywcza
1014 kcal kalorie
28g białko
65g tłuszcze
89g węglowodany

Instrukcja krok po kroku :)

1.
Przygotować spód
Ciasteczka skruszyć na drobny piasek. Masło stopić i wystudzić. Ciasteczka połączyć z masłem. Formę na babeczki wyłożyć papierowymi papilotkami, przełożyć do mich spód i ugnieść.
Zaznacz jako zrobione
2.
Przygotować masę twarogową
Twaróg wymieszać mikserem z ksylitolem, dodać budyń i ponownie wymieszać. Wbić jajko, ponownie wymieszać. Na koniec wmieszać łopatką śmietankę (nie ubijamy jej). Sernika nie należy nadmiernie napowietrzać, bo urośnie, pęknie i klapnie. Masę serową rozlewamy pomiędzy mini serniczki.
Zaznacz jako zrobione
3.
Upiec serniczki
Formę wstawiamy do pieczenia na 160 stopni góra-dół na 20 minut. Pod blachę z serniczkami wstawiamy naczynie żaroodporne wypełnione wrzącą wodą. To będzie nasza ala kąpiel wodna. Po wypieczeniu babeczki wystudzić i przechowywać w lodówce. Z jedzeniem najlepiej poczekać, żeby serniczki stężały się przez noc w lodówce. Ja swoje serniczki udekorowałam stopioną czekoladą i orzechami oraz okruszkami z ciastek.
Zaznacz jako zrobione

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *