fbpx

Naleśniki z pieczonym rabarbarem

Najlepsze danie z użyciem kwaśnego rabarbaru. Jeśli jeszcze nie testowałaś tego połączenia to koniecznie je wypróbuj! (przepis na 1 porcję)

Brak opinii

Składniki

Dopasuj na porcje:
150g Skyra waniliowego firmy Pilos
100g wody
1 sztuka jajko
40g mąki orkiszowej typu 1850 dostępna w Lidlu
10g orzechów nerkowca
7g ksylitolu
3g ekstraktu waniliowego
2g oleju rzepakowego
Pieczony rabarbar z truskawkami (do podania używamy 1/3 porcji)
330g rabarbaru
210g truskawek
42g ksylitolu
Wartość odżywcza
496 kcal kalorie
30g białko
13g tłuszczu
62g węglowodany

Instrukcja krok po kroku :)

1.
Przygotować rabarbar i truskawki
Rabarbar i truskawki umyć. Rabarbar pokroić na 3 cm części, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać truskawki pokrojone na pół. Całość zapiekać w 180 stopniach przez 20 minut. Po wyjęciu do gorących owoców dodać ksylitol i wanilię jeśli posiadamy. Z przepisu wychodzą 3 porcje.
Zaznacz jako zrobione
2.
Przygotować ciasto na naleśniki
Wodę, jajko, mąkę, ksylitol i aromat zblendować.
Zaznacz jako zrobione
3.
Usmażyć naleśniki
Małą patelnię wysmarować olejem, wylewać ciasto i smażyć z obu stron do złotego koloru.
Zaznacz jako zrobione
4.
Faszerować naleśniki
Naleśniki podawać z serkiem i pieczonymi owocami oraz orzechami na wierzchu.
Zaznacz jako zrobione

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *