Omlet bananowy dla INSULINOOPORNYCH
Brak opinii
Składniki
Dopasuj na porcje:
2 jajka | |
90g banana | |
1 łyżka mąki orkiszowej pełnoziarnistej typ 1850 | |
5g proszku do pieczenia | |
75g skyra naturalnego | |
35g malin mrożonych | |
1 kiwi | |
2g oleju rzepakowego |
Wartość odżywcza
415 kcal
kalorie
27g
białko
14g
tłuszcze
45g
węglowodany
Instrukcja krok po kroku :)
1.
Przygotować ciasto
Banana rozgnieść widelcem, dodać jajka, mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać przy pomocy rózgi.
Zaznacz jako zrobione
2.
Usmażyć omleta
Na patelni rozgrzać olej, następnie wylać masę i trzymać pod pokrywką. Smażyć na średnio-niskim ogniu. W międzyczasie przyszykować owoce.
Zaznacz jako zrobione
3.
Podawać omleta
Gdy omlet będzie prawie z góry ścięty zginamy go na pół i smażymy jeszcze chwilę. Następnie wykładamy na talerz, dodajemy jogurt i owoce.
Zaznacz jako zrobione
Dodaj komentarz