fbpx

Omlet bananowy dla INSULINOOPORNYCH

😋😍Omlet bananowy na mące orkiszowej z kiwi i malinami 🍌 Przepis jest szybki prosty i z najprostszych składników. Ja osobiście nienawidzę ubijać białek do omleta i unikam tego jak ognia 😃. Dlatego zrobiłam puchatego omleta bez białek.

Brak opinii

Składniki

Dopasuj na porcje:
2 jajka
90g banana
1 łyżka mąki orkiszowej pełnoziarnistej typ 1850
5g proszku do pieczenia
75g skyra naturalnego
35g malin mrożonych
1 kiwi
2g oleju rzepakowego
Wartość odżywcza
415 kcal kalorie
27g białko
14g tłuszcze
45g węglowodany

Instrukcja krok po kroku :)

1.
Przygotować ciasto
Banana rozgnieść widelcem, dodać jajka, mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać przy pomocy rózgi.
Zaznacz jako zrobione
2.
Usmażyć omleta
Na patelni rozgrzać olej, następnie wylać masę i trzymać pod pokrywką. Smażyć na średnio-niskim ogniu. W międzyczasie przyszykować owoce.
Zaznacz jako zrobione
3.
Podawać omleta
Gdy omlet będzie prawie z góry ścięty zginamy go na pół i smażymy jeszcze chwilę. Następnie wykładamy na talerz, dodajemy jogurt i owoce.
Zaznacz jako zrobione

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *