Omlet bananowy dla INSULINOOPORNYCH
![]()
Omlet bananowy na mące orkiszowej z kiwi i malinami
Przepis jest szybki prosty i z najprostszych składników. Ja osobiście nienawidzę ubijać białek do omleta i unikam tego jak ognia
. Dlatego zrobiłam puchatego omleta bez białek.
Brak opinii
Składniki
Dopasuj na porcje:
| 2 jajka | |
| 90g banana | |
| 1 łyżka mąki orkiszowej pełnoziarnistej typ 1850 | |
| 5g proszku do pieczenia | |
| 75g skyra naturalnego | |
| 35g malin mrożonych | |
| 1 kiwi | |
| 2g oleju rzepakowego |
Z przepisu wychodzi 1 porcja
Wartość odżywcza
415 kcal
kalorie
27g
białko
14g
tłuszcze
45g
węglowodany
Instrukcja krok po kroku :)
1.
Przygotować ciasto
Banana rozgnieść widelcem, dodać jajka, mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać przy pomocy rózgi.
Zaznacz jako zrobione
2.
Usmażyć omleta
Na patelni rozgrzać olej, następnie wylać masę i trzymać pod pokrywką. Smażyć na średnio-niskim ogniu. W międzyczasie przyszykować owoce.
Zaznacz jako zrobione
3.
Podawać omleta
Gdy omlet będzie prawie z góry ścięty zginamy go na pół i smażymy jeszcze chwilę. Następnie wykładamy na talerz, dodajemy jogurt i owoce.
Zaznacz jako zrobione
Dodaj komentarz