Pieczona szarlotkowa owsianka dla INSULINOOPORNYCH
Mi ta owsianka bardziej smakuje niż szarlotka
. Tylko lepsza! Bo można się nią najeść do pełna. Szarlotkowa owsianka DLA INSULINOOPORNYCH! Niestety ze względu na duży udział jabłka przepisu nie da się zrobić low FODMAP.
4
from
2
Reviews
Składniki
Dopasuj na porcje:
75g skyra naturalnego | |
75g jabłka | |
50g mleka 1,5% | |
40g płatków owsianych | |
15g ksylitolu | |
15g orzechów włoskich | |
3g proszku do pieczenia | |
2g oleju rzepakowego | |
aromat waniliowy | |
cynamon |
Z przepisu wychodzi 1 porcja
Wartość odżywcza
427 kcal
kalorie
18g
białko
16g
tłuszcze
50g
węglowodany
Instrukcja krok po kroku :)
1.
Przygotować ciasto i upiec
Płatki owsiane, skyra, mleko, ksylitol, proszek do pieczenia, aromat waniliowy oraz cynamon zblendować. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Małe naczynie żaroodporne posmarować olejem. Jabłko obrać ze skórki i pokroić w kostkę. 3/4 jabłka wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Wylać ciasto, wyłożyć resztę jabłka oraz orzechy. Piec w piekarniku przez 20 minut do zarumienienia.😍
Zaznacz jako zrobione
2.
Zaznacz jako zrobione
Nina
Jak bardzo mają znaczenie orzechy? Nie mogę ich jeść ze względu na uchyłki w jelitach. Ewentualnie czym je zastąpić?