fbpx

Pieczona szarlotkowa owsianka dla INSULINOOPORNYCH

😍🤤Mi ta owsianka bardziej smakuje niż szarlotka 🍎🍏. Tylko lepsza! Bo można się nią najeść do pełna. Szarlotkowa owsianka DLA INSULINOOPORNYCH! Niestety ze względu na duży udział jabłka przepisu nie da się zrobić low FODMAP.

Brak opinii

Składniki

Dopasuj na porcje:
75g skyra naturalnego
75g jabłka
50g mleka 1,5%
40g płatków owsianych
15g ksylitolu
15g orzechów włoskich
3g proszku do pieczenia
2g oleju rzepakowego
aromat waniliowy
cynamon
Wartość odżywcza
427 kcal kalorie
18g białko
16g tłuszcze
50g węglowodany

Instrukcja krok po kroku :)

1.
Przygotować ciasto i upiec
Płatki owsiane, skyra, mleko, ksylitol, proszek do pieczenia, aromat waniliowy oraz cynamon zblendować. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Małe naczynie żaroodporne posmarować olejem. Jabłko obrać ze skórki i pokroić w kostkę. 3/4 jabłka wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Wylać ciasto, wyłożyć resztę jabłka oraz orzechy. Piec w piekarniku przez 20 minut do zarumienienia.😍
Zaznacz jako zrobione
2.
Zaznacz jako zrobione

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *