fbpx

Placki twarogowe dla INSULINOOPORNYCH!

🥰😋Placki twarogowe DLA INSULINOOPORNYCH. Przepyszne, wilgotne i z mąki pełnoziarnistej! Niestety nie uda się z nich zrobić wersji dla SIBO, ponieważ w przepisie używamy dużej ilości twarogu. 🥲

Brak opinii

Składniki

Dopasuj na porcje:
125g borówek
100g twarogu chudego
1 jajko
30g mąki orkiszowej typ 1850
20g ksylitolu
10g masła orzechowego
3g oleju rzepakowego
3g proszku do pieczenia
Z przepisu wychodzi 1 porcja
Wartość odżywcza
489 kcal kalorie
34g białko
15,7g tłuszcze
51,8g węglowodanów

Instrukcja krok po kroku :)

1.
Twaróg zblendować
Twaróg zblendować z jajkiem. Następnie dodać ksylitol, proszek do pieczenia i mąkę, wymieszać (w cieście mają być grudki).
Zaznacz jako zrobione
2.
Smażyć placki
Placki smażyć na rozgrzanym oleju po łyżce ciasta na sztukę.
Zaznacz jako zrobione
3.
Podawać
Podawać z owocami i masłem orzechowym.
Zaznacz jako zrobione

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *