fbpx

Placki twarogowe dla INSULINOOPORNYCH!

🥰😋Placki twarogowe DLA INSULINOOPORNYCH. Przepyszne, wilgotne i z mąki pełnoziarnistej! Niestety nie uda się z nich zrobić wersji dla SIBO, ponieważ w przepisie używamy dużej ilości twarogu. 🥲

Brak opinii

Składniki

Dopasuj na porcje:
125g borówek
100g twarogu chudego
1 jajko
30g mąki orkiszowej typ 1850
20g ksylitolu
10g masła orzechowego
3g oleju rzepakowego
3g proszku do pieczenia
Wartość odżywcza
489 kcal kalorie
34g białko
15,7g tłuszcze
51,8g węglowodanów

Instrukcja krok po kroku :)

1.
Twaróg zblendować
Twaróg zblendować z jajkiem. Następnie dodać ksylitol, proszek do pieczenia i mąkę, wymieszać (w cieście mają być grudki).
Zaznacz jako zrobione
2.
Smażyć placki
Placki smażyć na rozgrzanym oleju po łyżce ciasta na sztukę.
Zaznacz jako zrobione
3.
Podawać
Podawać z owocami i masłem orzechowym.
Zaznacz jako zrobione

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *