Placki twarogowe dla INSULINOOPORNYCH!
Brak opinii
Składniki
Dopasuj na porcje:
125g borówek | |
100g twarogu chudego | |
1 jajko | |
30g mąki orkiszowej typ 1850 | |
20g ksylitolu | |
10g masła orzechowego | |
3g oleju rzepakowego | |
3g proszku do pieczenia |
Wartość odżywcza
489 kcal
kalorie
34g
białko
15,7g
tłuszcze
51,8g
węglowodanów
Instrukcja krok po kroku :)
1.
Twaróg zblendować
Twaróg zblendować z jajkiem. Następnie dodać ksylitol, proszek do pieczenia i mąkę, wymieszać (w cieście mają być grudki).
Zaznacz jako zrobione
2.
Smażyć placki
Placki smażyć na rozgrzanym oleju po łyżce ciasta na sztukę.
Zaznacz jako zrobione
3.
Podawać
Podawać z owocami i masłem orzechowym.
Zaznacz jako zrobione
Dodaj komentarz