fbpx

Placuszki bananowe DLA INSULINOOPORNYCH

😍Obiecany przepis na najlepsze placuszki jakie kiedykolwiek poczyniłam. Są słodzone bananem, dobre dla INSULINOOPORNYCH.

Brak opinii

Składniki

Dopasuj na porcje:
80g banana
80g borówek
75g skyra waniliowego firmy Pilos
1 jajko
35g mąki orkiszowej typ 1850
25g mleka 1,5%
10g orzechów nerkowca
5g ksylitolu
3g proszku do pieczenia
3g oleju rzepakowego
3g kakao 11%
2g cynamonu
Wartość odżywcza
509 kcal kalorie
24g białko
15g tłuszcze
67g węglowodany

Instrukcja krok po kroku :)

1.
Przygotować mokre składniki
Rozgnieść banana widelcem, dodać jajko, wymieszać.
Zaznacz jako zrobione
2.
Dodać suche składniki
Dodać mąkę, proszek do pieczenia i cynamon.
Zaznacz jako zrobione
3.
Smażyć placki
Na dużej patelni rozgrzać olej, wylewać po łyżce ciasta na placka, smażyć z obu stron na niskim ogniu.
Zaznacz jako zrobione
4.
Przygotować sos
W międzyczasie zagotować wrzątek. Dodać kakao i ksylitol do miseczki, wymieszać z odrobiną wrzątku, dodać mleko.
Zaznacz jako zrobione
5.
Podawać
Placki podawać z sosem czekoladowym, orzechami, borówkami i skyrem.
Zaznacz jako zrobione

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *