Placuszki bananowe DLA INSULINOOPORNYCH
Obiecany przepis na najlepsze placuszki jakie kiedykolwiek poczyniłam. Są słodzone bananem, dobre dla INSULINOOPORNYCH.
Brak opinii
Składniki
Dopasuj na porcje:
80g banana | |
80g borówek | |
75g skyra waniliowego firmy Pilos | |
1 jajko | |
35g mąki orkiszowej typ 1850 | |
25g mleka 1,5% | |
10g orzechów nerkowca | |
5g ksylitolu | |
3g proszku do pieczenia | |
3g oleju rzepakowego | |
3g kakao 11% | |
2g cynamonu |
Wartość odżywcza
509 kcal
kalorie
24g
białko
15g
tłuszcze
67g
węglowodany
Instrukcja krok po kroku :)
1.
Przygotować mokre składniki
Rozgnieść banana widelcem, dodać jajko, wymieszać.
Zaznacz jako zrobione
2.
Dodać suche składniki
Dodać mąkę, proszek do pieczenia i cynamon.
Zaznacz jako zrobione
3.
Smażyć placki
Na dużej patelni rozgrzać olej, wylewać po łyżce ciasta na placka, smażyć z obu stron na niskim ogniu.
Zaznacz jako zrobione
4.
Przygotować sos
W międzyczasie zagotować wrzątek. Dodać kakao i ksylitol do miseczki, wymieszać z odrobiną wrzątku, dodać mleko.
Zaznacz jako zrobione
5.
Podawać
Placki podawać z sosem czekoladowym, orzechami, borówkami i skyrem.
Zaznacz jako zrobione
Dodaj komentarz