Placuszki dyniowe dla INSULINOOPORNYCH



Jak spróbowałam to sama nie mogłam uwierzyć
.

Brak opinii
Składniki
Dopasuj na porcje:
150g kefiru | |
150g skyra waniliowego firmy Pilos | |
100g mąki orkiszowej pełnoziarnistej typ 1850 | |
100g puree z dyni | |
60g borówek | |
60g malin | |
1 jajko | |
20g ksylitolu | |
5g oleju rzepakowego | |
3g proszku do pieczenia |
Z przepisu wychodzi 2 porcje, całość to:
Wartość odżywcza
803 kcal
kalorie
43g
białko
16g
tłuszcze
116g
węglowodany
Instrukcja krok po kroku :)
1.
Połączyć mokre składniki
Kefir przelać do miski, wbić jajko, dodać puree z dyni, dobrze wymieszać.
Zaznacz jako zrobione
2.
Dodać suche składniki
Następnie dodać ksylitol i mąkę oraz proszek do pieczenia.
Zaznacz jako zrobione
3.
Smażyć placki
Patelnię wysmarować olejem, wylewać po łyżce ciasta na placka. Smażyć na średnim ogniu, obrać gdy pojawią się bąble.
Zaznacz jako zrobione
4.
Podawać z cynamonowym ksylitolem
Placuszki smażyć z obu stron, a następnie podawać z owocami i skyrem. Można również zrobić posypkę z ksylitolu i cynamonu.
Zaznacz jako zrobione
Dodaj komentarz