Z pełną świadomością swoich słów – informuję, że to są najlepsze placuszki jakie kiedykolwiek poczyniłam. Są mięciutkie, wilgotne, puszyste i dobre DLA INSULINOOPORNYCH.
Jak spróbowałam to sama nie mogłam uwierzyć .
Brak opinii
Składniki
Dopasuj na porcje:
150gkefiru
150gskyra waniliowego firmy Pilos
100gmąki orkiszowej pełnoziarnistej typ 1850
100gpuree z dyni
60gborówek
60gmalin
1jajko
20gksylitolu
5goleju rzepakowego
3gproszku do pieczenia
Wartość odżywcza
803 kcalkalorie
43gbiałko
16gtłuszcze
116gwęglowodany
Instrukcja krok po kroku :)
1.
Połączyć mokre składniki
Kefir przelać do miski, wbić jajko, dodać puree z dyni, dobrze wymieszać.
Zaznacz jako zrobione
2.
Dodać suche składniki
Następnie dodać ksylitol i mąkę oraz proszek do pieczenia.
Zaznacz jako zrobione
3.
Smażyć placki
Patelnię wysmarować olejem, wylewać po łyżce ciasta na placka. Smażyć na średnim ogniu, obrać gdy pojawią się bąble.
Zaznacz jako zrobione
4.
Podawać z cynamonowym ksylitolem
Placuszki smażyć z obu stron, a następnie podawać z owocami i skyrem. Można również zrobić posypkę z ksylitolu i cynamonu.
Dodaj komentarz