fbpx

Placuszki dyniowe dla INSULINOOPORNYCH

🥹😍Z pełną świadomością swoich słów – informuję, że to są najlepsze placuszki jakie kiedykolwiek poczyniłam. Są mięciutkie, wilgotne, puszyste i dobre DLA INSULINOOPORNYCH. 🥹
Jak spróbowałam to sama nie mogłam uwierzyć 😃.
Brak opinii

Składniki

Dopasuj na porcje:
150g kefiru
150g skyra waniliowego firmy Pilos
100g mąki orkiszowej pełnoziarnistej typ 1850
100g puree z dyni
60g borówek
60g malin
1 jajko
20g ksylitolu
5g oleju rzepakowego
3g proszku do pieczenia
Wartość odżywcza
803 kcal kalorie
43g białko
16g tłuszcze
116g węglowodany

Instrukcja krok po kroku :)

1.
Połączyć mokre składniki
Kefir przelać do miski, wbić jajko, dodać puree z dyni, dobrze wymieszać.
Zaznacz jako zrobione
2.
Dodać suche składniki
Następnie dodać ksylitol i mąkę oraz proszek do pieczenia.
Zaznacz jako zrobione
3.
Smażyć placki
Patelnię wysmarować olejem, wylewać po łyżce ciasta na placka. Smażyć na średnim ogniu, obrać gdy pojawią się bąble.
Zaznacz jako zrobione
4.
Podawać z cynamonowym ksylitolem
Placuszki smażyć z obu stron, a następnie podawać z owocami i skyrem. Można również zrobić posypkę z ksylitolu i cynamonu.
Zaznacz jako zrobione

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *