fbpx

Placuszki ze skyra DLA INSULINOOPORNYCH

🍒 Placki ze skyra z gorącymi wiśniami i orzechami pekan 🍒😋 Są z mąki PEŁNOZIARNISTEJ, a wychodzą leciutkie i puszyste.

Brak opinii

Składniki

Dopasuj na porcje:
150g Skyra waniliowego firmy Pilos
100g wiśni mrożonych
1 jajko
55g mąki orkiszowej typ 1850
20g ksylitolu
10g orzechów pekan
5g oleju rzepakowego
3g proszku do pieczenia
Z przepisu wychodzi 1 porcja
Wartość odżywcza
604 kcal kalorie
31g białko
19g tłuszcze
76g węglowodany

Instrukcja krok po kroku :)

1.
Przygotować mokre składniki
Skyra przełożyć do miski, dodać jajko. Wymieszać.
Zaznacz jako zrobione
2.
Przygotować sos owocowy
Wiśnie przełożyć do rondelka, dodać resztę ksylitolu i rozmrozić.
Zaznacz jako zrobione
3.
Dodać suche składniki
Dodać mąkę, proszek do pieczenia i połowę porcji ksylitolu. Wymieszać. W cieście mają być grudki.
Zaznacz jako zrobione
4.
Usmażyć placki
Placki smażyć na oleju na niskim ogniu przewracając drewnianą szpatułką. W międzyczasie posiekać orzechy. Placki podawać z wiśniami i orzechami.
Zaznacz jako zrobione

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *