fbpx

Placuszki ze skyra DLA INSULINOOPORNYCH

🍒 Placki ze skyra z gorącymi wiśniami i orzechami pekan 🍒😋 Są z mąki PEŁNOZIARNISTEJ, a wychodzą leciutkie i puszyste.

Brak opinii

Składniki

Dopasuj na porcje:
150g Skyra waniliowego firmy Pilos
100g wiśni mrożonych
1 jajko
55g mąki orkiszowej typ 1850
20g ksylitolu
10g orzechów pekan
5g oleju rzepakowego
3g proszku do pieczenia
Wartość odżywcza
604 kcal kalorie
31g białko
19g tłuszcze
76g węglowodany

Instrukcja krok po kroku :)

1.
Przygotować mokre składniki
Skyra przełożyć do miski, dodać jajko. Wymieszać.
Zaznacz jako zrobione
2.
Przygotować sos owocowy
Wiśnie przełożyć do rondelka, dodać resztę ksylitolu i rozmrozić.
Zaznacz jako zrobione
3.
Dodać suche składniki
Dodać mąkę, proszek do pieczenia i połowę porcji ksylitolu. Wymieszać. W cieście mają być grudki.
Zaznacz jako zrobione
4.
Usmażyć placki
Placki smażyć na oleju na niskim ogniu przewracając drewnianą szpatułką. W międzyczasie posiekać orzechy. Placki podawać z wiśniami i orzechami.
Zaznacz jako zrobione

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *