fbpx

Proteinowa pizza dla INSULINOOPORNYCH

Moim zdaniem ta pizza jest jeszcze lepsza niż poprzedni przepis dla INSULINOOPORNYCH. Zapraszam po przepis! 🍕

4 from 2 Reviews

Składniki

Dopasuj na porcje:
200g serka wiejskiego
200g pomidora
2 jajka
80g sera mozzarella na pizzę
60g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
50g koncentratu pomidorowego
20g rukoli
5listków bazylii
5g oliwy
Z przepisu wychodzą 2 porcje, a całość to:
Wartość odżywcza
900 kcal kalorie
70g białko
40g tłuszcze
60g węglowodany

Instrukcja krok po kroku :)

1.
Przygotować ciasto
W misce wymieszać serek wiejski, jajka i mąkę. Ciasto powinno mieć "grudki z serka". Następnie masę wylać na blaszkę z papierem do pieczenia. Uformować okrąg o średnicy ok. 25-30cm. Spód do pizzy zapiekać w 180 stopniach w trybie termoobieg przez 20 minut.
Zaznacz jako zrobione
2.
Przygotować składniki i zapiec pizzę
Pomidora pokroić w plastry. Kiedy spód na pizzę będzie rumiany wyciągnąć go z piekarnika. Wysmarować koncentratem wymieszanym z oregano, wysypać serem do pizzy, ułożyć pomidora oraz bazylię. Zapiekać dodatkowe 10 minut. Podawać ze świeżą rukolą, skropić oliwą.
Zaznacz jako zrobione

2 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *