fbpx

Proteinowa pizza dla INSULINOOPORNYCH

Moim zdaniem ta pizza jest jeszcze lepsza niż poprzedni przepis dla INSULINOOPORNYCH. Zapraszam po przepis! 🍕

Brak opinii

Składniki

Dopasuj na porcje:
200g serka wiejskiego
200g pomidora
2 jajka
80g sera mozzarella na pizzę
60g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
50g koncentratu pomidorowego
20g rukoli
5listków bazylii
5g oliwy
Wartość odżywcza
900 kcal kalorie
70g białko
40g tłuszcze
60g węglowodany

Instrukcja krok po kroku :)

1.
Przygotować ciasto
W misce wymieszać serek wiejski, jajka i mąkę. Ciasto powinno mieć "grudki z serka". Następnie masę wylać na blaszkę z papierem do pieczenia. Uformować okrąg o średnicy ok. 25-30cm. Spód do pizzy zapiekać w 180 stopniach w trybie termoobieg przez 20 minut.
Zaznacz jako zrobione
2.
Przygotować składniki i zapiec pizzę
Pomidora pokroić w plastry. Kiedy spód na pizzę będzie rumiany wyciągnąć go z piekarnika. Wysmarować koncentratem wymieszanym z oregano, wysypać serem do pizzy, ułożyć pomidora oraz bazylię. Zapiekać dodatkowe 10 minut. Podawać ze świeżą rukolą, skropić oliwą.
Zaznacz jako zrobione

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *