Proteinowa pizza dla INSULINOOPORNYCH
Moim zdaniem ta pizza jest jeszcze lepsza niż poprzedni przepis dla INSULINOOPORNYCH. Zapraszam po przepis!
4
from
2
Reviews
Składniki
Dopasuj na porcje:
200g serka wiejskiego | |
200g pomidora | |
2 jajka | |
80g sera mozzarella na pizzę | |
60g mąki orkiszowej pełnoziarnistej | |
50g koncentratu pomidorowego | |
20g rukoli | |
5listków bazylii | |
5g oliwy |
Z przepisu wychodzą 2 porcje, a całość to:
Wartość odżywcza
900 kcal
kalorie
70g
białko
40g
tłuszcze
60g
węglowodany
Instrukcja krok po kroku :)
1.
Przygotować ciasto
W misce wymieszać serek wiejski, jajka i mąkę. Ciasto powinno mieć "grudki z serka". Następnie masę wylać na blaszkę z papierem do pieczenia. Uformować okrąg o średnicy ok. 25-30cm. Spód do pizzy zapiekać w 180 stopniach w trybie termoobieg przez 20 minut.
Zaznacz jako zrobione
2.
Przygotować składniki i zapiec pizzę
Pomidora pokroić w plastry. Kiedy spód na pizzę będzie rumiany wyciągnąć go z piekarnika. Wysmarować koncentratem wymieszanym z oregano, wysypać serem do pizzy, ułożyć pomidora oraz bazylię. Zapiekać dodatkowe 10 minut. Podawać ze świeżą rukolą, skropić oliwą.
Zaznacz jako zrobione
Anna
A skąd tu aż tyle kalorii?