fbpx

Proteinowe jabłka w cieście DLA INSULINOOPORNYCH

🥹🍎Nie wiem jak Wy, ale ja wielbię jabłka w cieście bardziej niż racuchy. To jest coś pysznego! A więc musiałam się z Wami podzielić przepisem DLA INSULINOOPORNYCH. 🥰 Niestety jabłka w takiej ilości nie da się zrobić low FODMAP.

Brak opinii

Składniki

Dopasuj na porcje:
200g jabłka
75g skyra zwykłego
1 jajko
25g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
15g ksylitolu
10g oleju rzepakowego
1kropla aromatu waniliowego
1szczypta cynamonu
Wartość odżywcza
451 kcal kalorie
20g białko
17g tłuszcze
49g węglowodany

Instrukcja krok po kroku :)

1.
Przygotować jabłko
Jabłko obrać ze skórki, pokroić na plastry i następnie wykroić gniazdo nasienne.
Zaznacz jako zrobione
2.
Przygotować ciasto
Jajko, skyr, aromat, cynamon i ksylitol połączyć w misce. Dodać mąkę, wymieszać.
Zaznacz jako zrobione
3.
Usmażyć i podawać
Na patelni rozgrzać olej, maczać plastry jabłka w cieście i smażyć na średnim ogniu pod przykryciem. Obracać przy pomocy widelca i smażyć z drugiej strony. Podawać z większą ilością cynamonu.
Zaznacz jako zrobione

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *