Proteinowe jabłka w cieście DLA INSULINOOPORNYCH
Brak opinii
Składniki
Dopasuj na porcje:
200g jabłka | |
75g skyra zwykłego | |
1 jajko | |
25g mąki orkiszowej pełnoziarnistej | |
15g ksylitolu | |
10g oleju rzepakowego | |
1kropla aromatu waniliowego | |
1szczypta cynamonu |
Wartość odżywcza
451 kcal
kalorie
20g
białko
17g
tłuszcze
49g
węglowodany
Instrukcja krok po kroku :)
1.
Przygotować jabłko
Jabłko obrać ze skórki, pokroić na plastry i następnie wykroić gniazdo nasienne.
Zaznacz jako zrobione
2.
Przygotować ciasto
Jajko, skyr, aromat, cynamon i ksylitol połączyć w misce. Dodać mąkę, wymieszać.
Zaznacz jako zrobione
3.
Usmażyć i podawać
Na patelni rozgrzać olej, maczać plastry jabłka w cieście i smażyć na średnim ogniu pod przykryciem. Obracać przy pomocy widelca i smażyć z drugiej strony. Podawać z większą ilością cynamonu.
Zaznacz jako zrobione
Dodaj komentarz