Proteinowe racuchy dla INSULINOOPORNYCH
Brak opinii
Składniki
Dopasuj na porcje:
150g Skyra waniliowego firmy Pilos | |
85g jabłka | |
1 jajko | |
55g mąki orkiszowej typ 1850 | |
10g ksylitolu | |
5g oleju rzepakowego | |
3g proszku do pieczenia |
Wartość odżywcza
530 kcal
kalorie
30g
białko
12g
tłuszcze
67g
węglowodany
Instrukcja krok po kroku :)
1.
Połączyć mokre składniki
Skyra przełożyć do miski, dodać jajko. Wymieszać.
Zaznacz jako zrobione
2.
Dodać suche składniki
Dodać mąkę, proszę do pieczenia i ksylitol. Wymieszać. W cieście mają być grudki.
Zaznacz jako zrobione
3.
Dodać jabłko
Do ciasta wkroić jabłko ze skórką i wymieszać.
Zaznacz jako zrobione
4.
Smażyć placki
Placki smażyć na oleju na niskim ogniu przewracając drewnianą szpatułką. Smażyć nawet po kilka razy na stronę na niskim ogniu. Podawać z owocami i orzechami.
Zaznacz jako zrobione
Dodaj komentarz