fbpx

Proteinowe racuchy dla INSULINOOPORNYCH

🥞Racuchy ze skyra polecają się na najbliższe śniadanie 😉 . Przepis jest banalnie prosty aczkolwiek wymaga dłuższego stania przy patelni, bo przez dodatek skyra i mąki pełnoziarnistej racuchy są bardzo wilgotne. 😍

Brak opinii

Składniki

Dopasuj na porcje:
150g Skyra waniliowego firmy Pilos
85g jabłka
1 jajko
55g mąki orkiszowej typ 1850
10g ksylitolu
5g oleju rzepakowego
3g proszku do pieczenia
Wartość odżywcza
530 kcal kalorie
30g białko
12g tłuszcze
67g węglowodany

Instrukcja krok po kroku :)

1.
Połączyć mokre składniki
Skyra przełożyć do miski, dodać jajko. Wymieszać.
Zaznacz jako zrobione
2.
Dodać suche składniki
Dodać mąkę, proszę do pieczenia i ksylitol. Wymieszać. W cieście mają być grudki.
Zaznacz jako zrobione
3.
Dodać jabłko
Do ciasta wkroić jabłko ze skórką i wymieszać.
Zaznacz jako zrobione
4.
Smażyć placki
Placki smażyć na oleju na niskim ogniu przewracając drewnianą szpatułką. Smażyć nawet po kilka razy na stronę na niskim ogniu. Podawać z owocami i orzechami.
Zaznacz jako zrobione

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *