Pysznie kremowy pudding jaglany dla INSULINOOPORNYCH
Wrzucałam wam kiedyś przepis na budyń jaglany, ale uważam, że ten jest jeszcze LEPSZY! Totalnie kremowy, gęsty, budyniowy! Jest odpowiednio zbilansowany więc można go jeść przy INSULINOOPORNOŚCI.
Brak opinii
Składniki
Dopasuj na porcje:
230g mleka 1,5% | |
100g serka wiejskiego light | |
100g mieszanki kompotowej mrożonej lub innych mrożonych owoców | |
40g kaszy jaglanej | |
3łyżeczki ksylitolu | |
10g nasion chia |
Z przepisu wychodzi 1 porcja
Wartość odżywcza
469 kcal
kalorie
27 g
białko
10 g
tłuszcze
61 g
węglowodany
Instrukcja krok po kroku :)
1.
Ugotować kaszę
Kaszę wstawić do gotowania z 200g mleka. Gotować cały czas na niskim ogniu do miękkości. Dodać 2/3 porcji ksylitolu.
Zaznacz jako zrobione
2.
Przygotować owoce
W międzyczasie mrożone owoce wygotować z resztą ksylitolu. Na koniec gotowania dodać nasiona chia i pozostawić owoce do zżelowania.
Zaznacz jako zrobione
3.
Zblendować i podawać
Ugotowaną kaszę zblendować z serkiem wiejskim i resztą mleka. Kaszę podawać z owocami.
Zaznacz jako zrobione
Dodaj komentarz