Pysznie kremowy pudding jaglany dla INSULINOOPORNYCH
Brak opinii
Składniki
Dopasuj na porcje:
230g mleka 1,5% | |
100g serka wiejskiego light | |
100g mieszanki kompotowej mrożonej lub innych mrożonych owoców | |
40g kaszy jaglanej | |
3łyżeczki ksylitolu | |
10g nasion chia |
Z przepisu wychodzi 1 porcja
Wartość odżywcza
469 kcal
kalorie
27 g
białko
10 g
tłuszcze
61 g
węglowodany
Instrukcja krok po kroku :)
1.
Ugotować kaszę
Kaszę wstawić do gotowania z 200g mleka. Gotować cały czas na niskim ogniu do miękkości. Dodać 2/3 porcji ksylitolu.
Zaznacz jako zrobione
2.
Przygotować owoce
W międzyczasie mrożone owoce wygotować z resztą ksylitolu. Na koniec gotowania dodać nasiona chia i pozostawić owoce do zżelowania.
Zaznacz jako zrobione
3.
Zblendować i podawać
Ugotowaną kaszę zblendować z serkiem wiejskim i resztą mleka. Kaszę podawać z owocami.
Zaznacz jako zrobione
Dodaj komentarz