Urwająca d*pę pieczona owsianka sernikowa dla INSULINOOPORNYCH
Moje wcześniejsze przepisy na pieczone owsianki były zdecydowanie przepyszne, ale ta… ![]()
URYWA sami wiecie co
. A więc zostawiam ją Wam, żeby każdy mógł zjeść pyszny pieczony serniczek na drugie śniadanie, być najedzony i chudnąć.
Brak opinii
Składniki
Dopasuj na porcje:
| 1 jajko | |
| 50g skyra naturalnego | |
| 40g twarogu chudego | |
| 40 g malin mrożonych | |
| 25g ksylitolu | |
| 20g płatków owsianych | |
| 10g orzechów włoskich | |
| 1 kropla aromatu waniliowego | |
| 3g budyniu waniliowego bez cukru | |
| 2g oleju rzepakowego lub oliwy do wysmarowania foremki |
Z przepisu wychodzi 1 porcja
Wartość odżywcza
398 kcal
kalorie
26 g
białko
16 g
tłuszcze
35 g
węglowodany
Instrukcja krok po kroku :)
1.
Przygotować masę sernikową
Nagrzać piekarnik do 180 stopni w trybie termoobieg. W wysokiej misie do blendera połączyć: jajko, twaróg, skyra, ksylitol, aromat, skrobię i zblendować. Do masy następnie wsypać płatki owsiane i wymieszać.
Zaznacz jako zrobione
2.
Zapiekać owsiankę i podawać
Naczynie żaroodporne o pojemności 400-500 ml wysmarować olejem. Wylać masę, ułożyć maliny. Zapiekać przez 30 minut do zwarcia sernika. Podawać z orzechami.
Zaznacz jako zrobione
Dodaj komentarz