fbpx

Urwająca d*pę pieczona owsianka sernikowa dla INSULINOOPORNYCH

Moje wcześniejsze przepisy na pieczone owsianki były zdecydowanie przepyszne, ale ta… 🥹🤤 URYWA sami wiecie co 🤫 . A więc zostawiam ją Wam, żeby każdy mógł zjeść pyszny pieczony serniczek na drugie śniadanie, być najedzony i chudnąć.

Brak opinii

Składniki

Dopasuj na porcje:
1 jajko
50g skyra naturalnego
40g twarogu chudego
40 g malin mrożonych
25g ksylitolu
20g płatków owsianych
10g orzechów włoskich
1 kropla aromatu waniliowego
3g budyniu waniliowego bez cukru
2g oleju rzepakowego lub oliwy do wysmarowania foremki
Z przepisu wychodzi 1 porcja
Wartość odżywcza
398 kcal kalorie
26 g białko
16 g tłuszcze
35 g węglowodany

Instrukcja krok po kroku :)

1.
Przygotować masę sernikową
Nagrzać piekarnik do 180 stopni w trybie termoobieg. W wysokiej misie do blendera połączyć: jajko, twaróg, skyra, ksylitol, aromat, skrobię i zblendować. Do masy następnie wsypać płatki owsiane i wymieszać.
Zaznacz jako zrobione
2.
Zapiekać owsiankę i podawać
Naczynie żaroodporne o pojemności 400-500 ml wysmarować olejem. Wylać masę, ułożyć maliny. Zapiekać przez 30 minut do zwarcia sernika. Podawać z orzechami.
Zaznacz jako zrobione

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *