fbpx

Wytrwane gofry dla INSULINOOPORNYCH

15 min

Średnio zaawansowany

1

😳Pyszny przepis na gofry, które są chrupiące i dobre dla insulinoopornych 😍😋. Przepis jest bardzo prosty i nie wymaga ubijania białek na pianę. 🧇

Brak opinii

Składniki

Dopasuj na porcje:
100g jogurtu naturalnego
100g twarogu chudego
60g mleka 1,5%
60g mąki orkiszowej typ 1850
1 jajko
40g ogórka
30g rzodkiewki
2plasterki szynki
10g siemienia lnianego
szczypiorek
5g proszku do pieczenia
2g oleju rzepakowego
Z przepisu wychodzi 1 duża porcja
Wartość odżywcza
600 kcal kalorie
51g białko
18g tłuszcze
56g węglowodany

Instrukcja krok po kroku :)

1.
Przygotować twarożek
Twaróg rozmieszać z jogurtem, rzodkiewką i szczypiorkiem. Doprawić.
Zaznacz jako zrobione
2.
Przygotować ciasto na gofry
Mąkę wymieszać z jajkiem, mlekiem, proszkiem do pieczenia i siemieniem lnianym (preferowane niezmielone). Doprawić. Gofrownicę nasmarować olejem, rozgrzać. Wylać ciasto i piec gofry do zarumienienia.
Zaznacz jako zrobione
3.
Złożyć danie
Gofry podawać z twarożkiem, szynką, ogórkiem i dodatkowym szczypiorkiem.
Zaznacz jako zrobione

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *