fbpx

Wytrwane gofry dla INSULINOOPORNYCH

15 min

Średnio zaawansowany

1

😳Pyszny przepis na gofry, które są chrupiące i dobre dla insulinoopornych 😍😋. Przepis jest bardzo prosty i nie wymaga ubijania białek na pianę. 🧇

Brak opinii

Składniki

Dopasuj na porcje:
100g jogurtu naturalnego
100g twarogu chudego
60g mleka 1,5%
60g mąki orkiszowej typ 1850
1 jajko
40g ogórka
30g rzodkiewki
2plasterki szynki
10g siemienia lnianego
szczypiorek
5g proszku do pieczenia
2g oleju rzepakowego
warzywa do podania
Wartość odżywcza
600 kcal kalorie
51g białko
18g tłuszcze
56g węglowodany

Instrukcja krok po kroku :)

1.
Przygotować twarożek
Twaróg rozmieszać z jogurtem, rzodkiewką i szczypiorkiem. Doprawić.
Zaznacz jako zrobione
2.
Przygotować ciasto na gofry
Mąkę wymieszać z jajkiem, mlekiem, proszkiem do pieczenia i siemieniem lnianym (preferowane niezmielone). Doprawić. Gofrownicę nasmarować olejem, rozgrzać. Wylać ciasto i piec gofry do zarumienienia.
Zaznacz jako zrobione
3.
Złożyć danie
Gofry podawać z twarożkiem, szynką, ogórkiem i dodatkowym szczypiorkiem.
Zaznacz jako zrobione

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *