fbpx

Zaj*biście kremowy omlet z sosem malinowym

🫠 Ten omlet to wszystko czego potrzebujecie od omleta – jest SZYBKI, kremowy i po prostu przepyszny. Ma idealny sos i polewę. Dlatego dostał miano „z*jebistego”. Jest dostosowany również dla osób z INSULINOOPORNOŚCIĄ! Zapraszam po przepis!
PS: Od razu zastrzegam, że to nie jest jeden z tych „fluffy” omletów. Te omlet jest z tych cięższych w konsystencji (ja nie lubię takich zbyt puchatych)!
Brak opinii

Składniki

Dopasuj na porcje:
2 jaja
50g serek wiejski light
50g malin mrożonych
20g ksylitolu
10g pistacji
3g proszku do pieczenia
3g oleju rzepakowego
2g skrobi ziemniaczanej
aromat waniliowy
Z przepisu wychodzi 1 porcja
Wartość odżywcza
444 kcal kalorie
26 g białko
22 g tłuszcze
34 g węglowodany

Instrukcja krok po kroku :)

1.
Przygotować sos malinowy
Maliny przesypać do rondelka, dodać 1/4 porcji słodzika i zagotować. Gotować na niskim ogniu do rozmrożenia. Skrobię rozmieszać z niewielką ilością wody (1 łyżka maksymalnie) i wmieszać do malin. Sos powinien zgęstnieć.
Zaznacz jako zrobione
2.
Przygotować polewę z serka wiejskiego
Serek wiejski zblendować z 1/4 porcji słodzika, dodać aromat waniliowy.
Zaznacz jako zrobione
3.
Przygotować omleta
Jajka wbić do miski, dodać pozostałą część słodzika, mąkę, proszek do pieczenia i wymieszać przy pomocą rózgi. Omleta wylać na rozgrzaną patelnię i smażyć pod pokrywką na średnio-niskim ogniu do pojawienia się bąbli na wierzchu ciasta. Obrócić na drugą stronę. Omleta podawać złożonego z kremem z serka wiejskiego, sosem malinowym oraz posiekanymi pistacjami na górze.
Zaznacz jako zrobione

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *