Zaj*biście kremowy omlet z sosem malinowym

PS: Od razu zastrzegam, że to nie jest jeden z tych „fluffy” omletów. Te omlet jest z tych cięższych w konsystencji (ja nie lubię takich zbyt puchatych)!
Brak opinii
Składniki
Dopasuj na porcje:
2 jaja | |
50g serek wiejski light | |
50g malin mrożonych | |
20g ksylitolu | |
10g pistacji | |
3g proszku do pieczenia | |
3g oleju rzepakowego | |
2g skrobi ziemniaczanej | |
aromat waniliowy |
Z przepisu wychodzi 1 porcja
Wartość odżywcza
444 kcal
kalorie
26 g
białko
22 g
tłuszcze
34 g
węglowodany
Instrukcja krok po kroku :)
1.
Przygotować sos malinowy
Maliny przesypać do rondelka, dodać 1/4 porcji słodzika i zagotować. Gotować na niskim ogniu do rozmrożenia. Skrobię rozmieszać z niewielką ilością wody (1 łyżka maksymalnie) i wmieszać do malin. Sos powinien zgęstnieć.
Zaznacz jako zrobione
2.
Przygotować polewę z serka wiejskiego
Serek wiejski zblendować z 1/4 porcji słodzika, dodać aromat waniliowy.
Zaznacz jako zrobione
3.
Przygotować omleta
Jajka wbić do miski, dodać pozostałą część słodzika, mąkę, proszek do pieczenia i wymieszać przy pomocą rózgi. Omleta wylać na rozgrzaną patelnię i smażyć pod pokrywką na średnio-niskim ogniu do pojawienia się bąbli na wierzchu ciasta. Obrócić na drugą stronę. Omleta podawać złożonego z kremem z serka wiejskiego, sosem malinowym oraz posiekanymi pistacjami na górze.
Zaznacz jako zrobione
Dodaj komentarz