Zaj*bista owsianka sernikowa mango
Brak opinii
Składniki
Dopasuj na porcje:
1 jajko | |
50g skyra naturalnego | |
40g twarogu chudego | |
35g mrożonego mango do kupienia w Lidlu | |
25g ksylitolu | |
20g płatków owsianych | |
10g orzechów włoskich | |
3g budyniu waniliowego bez cukru | |
2g oleju rzepakowego lub oliwy do wysmarowania kokilki | |
aromat waniliowy |
Z przepisu wychodzi 1 porcja
Wartość odżywcza
405 kcal
kalorie
25 g
białko
16 g
tłuszcze
38 g
węglowodany
Instrukcja krok po kroku :)
1.
Zblendować składniki
Nagrzać piekarnik do 180 stopni w trybie termoobieg. W misie blendera połączyć: jajko, mrożone mango, twaróg, skyra, ksylitol, aromat, budyń i zblendować. Do masy wmieszać płatki owsiane. Naczynie żaroodporne o pojemności 400-500 ml wysmarować olejem.
Zaznacz jako zrobione
2.
Zapiekać owsiankę i podawać
Masę przelać do naczynia. Wstawić do pieczenia na 30-35 minut do zwarcia sernika. Podawać z orzechami.
Zaznacz jako zrobione
Dodaj komentarz