fbpx

Zaj*bista owsianka sernikowa mango

😳🥭To nie tylko przepyszny SERNICZEK MANGO, ale również zbilansowany posiłek, który nasyci Cię na kilka dobrych godzin. Dlatego można spokojnie mówić, że jest „zaj*bisty”. Zrób to się przekonasz! 🧡

Brak opinii

Składniki

Dopasuj na porcje:
1 jajko
50g skyra naturalnego
40g twarogu chudego
35g mrożonego mango do kupienia w Lidlu
25g ksylitolu
20g płatków owsianych
10g orzechów włoskich
3g budyniu waniliowego bez cukru
2g oleju rzepakowego lub oliwy do wysmarowania kokilki
aromat waniliowy
Z przepisu wychodzi 1 porcja
Wartość odżywcza
405 kcal kalorie
25 g białko
16 g tłuszcze
38 g węglowodany

Instrukcja krok po kroku :)

1.
Zblendować składniki
Nagrzać piekarnik do 180 stopni w trybie termoobieg. W misie blendera połączyć: jajko, mrożone mango, twaróg, skyra, ksylitol, aromat, budyń i zblendować. Do masy wmieszać płatki owsiane. Naczynie żaroodporne o pojemności 400-500 ml wysmarować olejem.
Zaznacz jako zrobione
2.
Zapiekać owsiankę i podawać
Masę przelać do naczynia. Wstawić do pieczenia na 30-35 minut do zwarcia sernika. Podawać z orzechami.
Zaznacz jako zrobione

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *