Zaj*biste placki jogurtowe z gruszką DLA INSULINOOPORNYCH
Brak opinii
Składniki
Dopasuj na porcje:
150g gruszki | |
100g skyra naturalnego | |
60g mąki orkiszowej pełnoziarnistej typ 1850 | |
1 jajko | |
50g jogurtu greckiego firmy Łowicz jogurty greckie miewają różne konsystencje | |
20g ksylitolu | |
10g masła orzechowego | |
10g orzechów ziemnych | |
5g oleju rzepakowego | |
1g proszku do pieczenia |
Z przepisu wychodzą 2 porcje, a całość to:
Wartość odżywcza
700 kcal
kalorie
36 g
białko
26 g
tłuszcze
78 g
węglowodany
Instrukcja krok po kroku :)
1.
Wymieszać pierwszą część składników
W misce połączyć oba jogurty, dodać jajko i ksylitol.
Zaznacz jako zrobione
2.
Wmieszać pozostałe składniki
Do masy dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać do połączenia składników.
Zaznacz jako zrobione
3.
Dodać gruszkę
Do masy dodać 90g drobno pokrojonej gruszki (0,5cm x 0,5cm). Wymieszać.
Zaznacz jako zrobione
4.
Smażyć placki
Placki smażyć na patelni z rozgrzanym olejem na średnio-niskim ogniu pod pokrywką. Wylewamy po łyżce ciasta na placka. Obracać kiedy brzegi ciasta zaczną się ścinać. Podawać z resztą gruszki, orzechami i masłem orzechowym.
Zaznacz jako zrobione
Dodaj komentarz