Czekoladowe muffinki dla insulinoopornych
Są absolutnie najlepsze. Smakują lepiej niż zwykłe muffinki, do tego są pysznie mokre i miękkie. Musisz ich spróbować! (przepis na 7 muffinek)
Brak opinii
Składniki
Dopasuj na porcje:
150g gruszki ze skórką | |
100g mąki orkiszowej typ 1850 do kupienia w Lidlu | |
80g mleka 1,5% | |
60g oleju rzepakowego | |
60g ksylitolu | |
1 sztuka jajko | |
50g gorzkiej czekolady bez cukru użyłam firmy Wawel | |
15g kakao 11% | |
5g proszku do pieczenia |
Wartość odżywcza
1557 kcal
kalorie
31g
białko
88g
tłuszcz
150g
węglowodany
Instrukcja krok po kroku :)
1.
Połącz mokre składniki i ksylitol.
Mleko, jajko, olej i ksylitol połączyć w misce.
Zaznacz jako zrobione
2.
W osobnej misce połącz suche składniki.
W osobnej misce połączyć mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli i kakao. Wymieszać.
Zaznacz jako zrobione
3.
Połącz mokre składniki z suchymi.
Mokre składniki przelać do suchych, wymieszać łyżką.
Zaznacz jako zrobione
4.
Dodać gruszkę i czekoladę.
Czekoladę oraz gruszkę pokroić w kostkę, dodać do ciasta, wymieszać łyżką.
Zaznacz jako zrobione
5.
Piec babeczki.
Babeczki zapiekać w 180 stopniach przez 20 minut
Zaznacz jako zrobione
Dodaj komentarz