fbpx

Czekoladowe muffinki dla insulinoopornych

25 minut

Łatwe

7

Są absolutnie najlepsze. Smakują lepiej niż zwykłe muffinki, do tego są pysznie mokre i miękkie. Musisz ich spróbować! (przepis na 7 muffinek)

Brak opinii

Składniki

Dopasuj na porcje:
150g gruszki ze skórką
100g mąki orkiszowej typ 1850 do kupienia w Lidlu
80g mleka 1,5%
60g oleju rzepakowego
60g ksylitolu
1 sztuka jajko
50g gorzkiej czekolady bez cukru użyłam firmy Wawel
15g kakao 11%
5g proszku do pieczenia
Wartość odżywcza
1557 kcal kalorie
31g białko
88g tłuszcz
150g węglowodany

Instrukcja krok po kroku :)

1.
Połącz mokre składniki i ksylitol.
Mleko, jajko, olej i ksylitol połączyć w misce.
Zaznacz jako zrobione
2.
W osobnej misce połącz suche składniki.
W osobnej misce połączyć mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli i kakao. Wymieszać.
Zaznacz jako zrobione
3.
Połącz mokre składniki z suchymi.
Mokre składniki przelać do suchych, wymieszać łyżką.
Zaznacz jako zrobione
4.
Dodać gruszkę i czekoladę.
Czekoladę oraz gruszkę pokroić w kostkę, dodać do ciasta, wymieszać łyżką.
Zaznacz jako zrobione
5.
Piec babeczki.
Babeczki zapiekać w 180 stopniach przez 20 minut
Zaznacz jako zrobione

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *