Zupa krem z dyni dla INSULINOOPORNYCH
Obiecałam przepis na najlepszą zupę krem z dyni . Także chodźcie! Zupę podajemy jako 1 posiłek w dwudaniowym obiedzie lub dodajemy więcej białka i tłuszczu oraz węglowodany złożone.
Brak opinii
Składniki
Dopasuj na porcje:
1kg dyni obranej | |
800g bulionu warzywnego | |
200g cebuli | |
60g szynki Prosciutto | |
40g czosnku | |
40g śmietanki Alpro (lub innej) | |
12g natki pietruszki | |
10g oliwy |
Z przepisu wychodzi 4 porcje, a całość to:
Wartość odżywcza
784 kcal
kalorie
34,2 g
białko
23,5 g
tłuszcze
79,5 g
węglowodany
Instrukcja krok po kroku :)
1.
Przygotować warzywa
Na oliwie zeszklić posiekany czosnek i cebulę. Następnie dodać obraną i pokrojoną dynię.
Zaznacz jako zrobione
2.
Ugotować do miękkości
Całość zalać bulionem i ugotować do miękkości. Zupę następnie zblendować. Doprawić papryką wędzoną, słodką i ostrą.
Zaznacz jako zrobione
3.
Przygotować szynkę
Prosciutto pokroić w kosteczkę i podsmażyć na własnym tłuszczu.
Zaznacz jako zrobione
4.
Podawać zupę
Zupę podawać z kleksami śmietanki, prosciutto i pietruszką.
Zaznacz jako zrobione
Dodaj komentarz