fbpx

Zupa krem z dyni dla INSULINOOPORNYCH

Obiecałam przepis na najlepszą zupę krem z dyni 🙂 . Także chodźcie! Zupę podajemy jako 1 posiłek w dwudaniowym obiedzie lub dodajemy więcej białka i tłuszczu oraz węglowodany złożone.

Brak opinii

Składniki

Dopasuj na porcje:
1kg dyni obranej
800g bulionu warzywnego
200g cebuli
60g szynki Prosciutto
40g czosnku
40g śmietanki Alpro (lub innej)
12g natki pietruszki
10g oliwy
Wartość odżywcza
187 kcal kalorie
8,5g białko
6g tłuszcze
20g węglowodany

Instrukcja krok po kroku :)

1.
Przygotować warzywa
Na oliwie zeszklić posiekany czosnek i cebulę. Następnie dodać obraną i pokrojoną dynię.
Zaznacz jako zrobione
2.
Ugotować do miękkości
Całość zalać bulionem i ugotować do miękkości. Zupę następnie zblendować. Doprawić papryką wędzoną, słodką i ostrą.
Zaznacz jako zrobione
3.
Przygotować szynkę
Prosciutto pokroić w kosteczkę i podsmażyć na własnym tłuszczu.
Zaznacz jako zrobione
4.
Podawać zupę
Zupę podawać z kleksami śmietanki, prosciutto i pietruszką.
Zaznacz jako zrobione

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *