fbpx

Zupa krem z dyni dla INSULINOOPORNYCH

Obiecałam przepis na najlepszą zupę krem z dyni 🙂 . Także chodźcie! Zupę podajemy jako 1 posiłek w dwudaniowym obiedzie lub dodajemy więcej białka i tłuszczu oraz węglowodany złożone.

Brak opinii

Składniki

Dopasuj na porcje:
1kg dyni obranej
800g bulionu warzywnego
200g cebuli
60g szynki Prosciutto
40g czosnku
40g śmietanki Alpro (lub innej)
12g natki pietruszki
10g oliwy
Z przepisu wychodzi 4 porcje, a całość to:
Wartość odżywcza
784 kcal kalorie
34,2 g białko
23,5 g tłuszcze
79,5 g węglowodany

Instrukcja krok po kroku :)

1.
Przygotować warzywa
Na oliwie zeszklić posiekany czosnek i cebulę. Następnie dodać obraną i pokrojoną dynię.
Zaznacz jako zrobione
2.
Ugotować do miękkości
Całość zalać bulionem i ugotować do miękkości. Zupę następnie zblendować. Doprawić papryką wędzoną, słodką i ostrą.
Zaznacz jako zrobione
3.
Przygotować szynkę
Prosciutto pokroić w kosteczkę i podsmażyć na własnym tłuszczu.
Zaznacz jako zrobione
4.
Podawać zupę
Zupę podawać z kleksami śmietanki, prosciutto i pietruszką.
Zaznacz jako zrobione

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *