Zupa krem z dyni dla INSULINOOPORNYCH
Obiecałam przepis na najlepszą zupę krem z dyni . Także chodźcie! Zupę podajemy jako 1 posiłek w dwudaniowym obiedzie lub dodajemy więcej białka i tłuszczu oraz węglowodany złożone.
Brak opinii
Składniki
Dopasuj na porcje:
1kg dyni obranej | |
800g bulionu warzywnego | |
200g cebuli | |
60g szynki Prosciutto | |
40g czosnku | |
40g śmietanki Alpro (lub innej) | |
12g natki pietruszki | |
10g oliwy |
Wartość odżywcza
187 kcal
kalorie
8,5g
białko
6g
tłuszcze
20g
węglowodany
Instrukcja krok po kroku :)
1.
Przygotować warzywa
Na oliwie zeszklić posiekany czosnek i cebulę. Następnie dodać obraną i pokrojoną dynię.
Zaznacz jako zrobione
2.
Ugotować do miękkości
Całość zalać bulionem i ugotować do miękkości. Zupę następnie zblendować. Doprawić papryką wędzoną, słodką i ostrą.
Zaznacz jako zrobione
3.
Przygotować szynkę
Prosciutto pokroić w kosteczkę i podsmażyć na własnym tłuszczu.
Zaznacz jako zrobione
4.
Podawać zupę
Zupę podawać z kleksami śmietanki, prosciutto i pietruszką.
Zaznacz jako zrobione
Dodaj komentarz