fbpx

Najlepsze gofry dla insulinoopornych

Gofry bez ubijania białek mogą stanowić szybki i odżywczy posiłek. Przy zamianie mąki na wyższy typ posiłek będzie również wskazany dla osób z insulinoopornością. Nic tylko korzystać! (przepis na 2 gofry)

Brak opinii

Składniki

Dopasuj na porcje:
80g truskawek
75g skyra waniliowego firmy Pilos
70g sera, ricotta (odtłuszczony)
60g mleka 1,5%
1sztuka jajko
10g migdałów
5g ksylitolu
5g aromatu migdałowego
5g proszku do pieczenia
3g oleju rzepakowego
60g mąki orkiszowej typ 1850 dostępna w Lidlu
Wartość odżywcza
588 kcal kalorie
35g białko
22g tłuszcz
60g węglowodany

Instrukcja krok po kroku :)

1.
Wymieszać składniki.
Mąkę, proszek do pieczenia, jajko, mleko, ksylitol wymieszać w misce przy pomocy łyżki. Można dodać aromat migdałowy. W cieście mają być grudki.
Zaznacz jako zrobione
2.
Upiec gofry
Gofrownicę wysmarować olejem i nagrzać do pełnej mocy. W międzyczasie skyra wymieszać z ricottą.
Zaznacz jako zrobione
3.
Udekorować
Ciasto na gofry zapiekać w gofrownicy do chrupkości. Gofry podawać ze serkiem, owocami i orzechami.
Zaznacz jako zrobione

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *