Najlepsze gofry dla insulinoopornych
Gofry bez ubijania białek mogą stanowić szybki i odżywczy posiłek. Przy zamianie mąki na wyższy typ posiłek będzie również wskazany dla osób z insulinoopornością. Nic tylko korzystać! (przepis na 2 gofry)
Brak opinii
Składniki
Dopasuj na porcje:
80g truskawek | |
75g skyra waniliowego firmy Pilos | |
70g sera, ricotta (odtłuszczony) | |
60g mleka 1,5% | |
1sztuka jajko | |
10g migdałów | |
5g ksylitolu | |
5g aromatu migdałowego | |
5g proszku do pieczenia | |
3g oleju rzepakowego | |
60g mąki orkiszowej typ 1850 dostępna w Lidlu |
Wartość odżywcza
588 kcal
kalorie
35g
białko
22g
tłuszcz
60g
węglowodany
Instrukcja krok po kroku :)
1.
Wymieszać składniki.
Mąkę, proszek do pieczenia, jajko, mleko, ksylitol wymieszać w misce przy pomocy łyżki. Można dodać aromat migdałowy. W cieście mają być grudki.
Zaznacz jako zrobione
2.
Upiec gofry
Gofrownicę wysmarować olejem i nagrzać do pełnej mocy. W międzyczasie skyra wymieszać z ricottą.
Zaznacz jako zrobione
3.
Udekorować
Ciasto na gofry zapiekać w gofrownicy do chrupkości. Gofry podawać ze serkiem, owocami i orzechami.
Zaznacz jako zrobione
Dodaj komentarz