Naleśniki dyniowe z jogurtem i podsmażanymi śliwkami
Lepszego ciasta na naleśniki nie znajdziesz! Dyniowe smakują jeszcze lepiej niż zwykłe.
Brak opinii
Składniki
Dopasuj na porcje:
150g śliwek | |
75g skyra waniliowego firmy Pilos | |
60g wody | |
1 jajko | |
40g mąki orkiszowej typ 1850 dostępna w Lidlu | |
25g puree dyniowego | |
20g ksylitolu | |
10g orzechów włoskich | |
5g oleju rzepakowego |
Wartość odżywcza
519 kcal
kalorie
23g
białka
18g
tłuszczu
64g
węglowodanów
Instrukcja krok po kroku :)
1.
Przygotować ciasto na naleśniki
Mąkę, puree, wodę, jajko i połowę porcji ksylitolu zblendować.
Zaznacz jako zrobione
2.
Usmażyć naleśniki
Na małej patelni rozgrzać olej, smażyć naleśniki. Z przepisu wychodzą 3 grube naleśniki.
Zaznacz jako zrobione
3.
Przygotować śliwki
W międzyczasie ze śliwek wyciągnąć pestki, przełożyć na patelnię, dodać odrobinę wody oraz ksylitol i podsmażyć. Polecam dodać cynamon.
Zaznacz jako zrobione
4.
Udekorować naleśniki
Naleśniki faszerować skyrem, podawać ze śliwkami i orzechami.
Zaznacz jako zrobione
Dodaj komentarz