fbpx

Naleśniki dyniowe z jogurtem i podsmażanymi śliwkami

Lepszego ciasta na naleśniki nie znajdziesz! Dyniowe smakują jeszcze lepiej niż zwykłe.

Brak opinii

Składniki

Dopasuj na porcje:
150g śliwek
75g skyra waniliowego firmy Pilos
60g wody
1 jajko
40g mąki orkiszowej typ 1850 dostępna w Lidlu
25g puree dyniowego
20g ksylitolu
10g orzechów włoskich
5g oleju rzepakowego
Wartość odżywcza
519 kcal kalorie
23g białka
18g tłuszczu
64g węglowodanów

Instrukcja krok po kroku :)

1.
Przygotować ciasto na naleśniki
Mąkę, puree, wodę, jajko i połowę porcji ksylitolu zblendować.
Zaznacz jako zrobione
2.
Usmażyć naleśniki
Na małej patelni rozgrzać olej, smażyć naleśniki. Z przepisu wychodzą 3 grube naleśniki.
Zaznacz jako zrobione
3.
Przygotować śliwki
W międzyczasie ze śliwek wyciągnąć pestki, przełożyć na patelnię, dodać odrobinę wody oraz ksylitol i podsmażyć. Polecam dodać cynamon.
Zaznacz jako zrobione
4.
Udekorować naleśniki
Naleśniki faszerować skyrem, podawać ze śliwkami i orzechami.
Zaznacz jako zrobione

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *