fbpx

Czekoladowe naleśniki dla INSULINOOPORNYCH

🍓Ten przepis jest banalnie prosty, ale połączenie smaków jest tak świetne, że musiałam Wam go wstawić tutaj.

Brak opinii

Składniki

Dopasuj na porcje:
40g mąki orkiszowej typ 1850
100g wody
1 jajko
5g kakao 11%
200g puddingu waniliowego firmy go Active
50g mrożonych truskawek
10g ksylitolu
olej rzepakowy do posmarowania patelni
Wartość odżywcza
448 kcal kalorie
34g białko
12g tłuszcze
47g węglowodany

Instrukcja krok po kroku :)

1.
Przygotować ciasto na naleśniki
Mąkę, wodę, kakao, jajko i połowę porcji ksylitolu zblendować na gładką masę.
Zaznacz jako zrobione
2.
Przygotować sos truskawkowy
W międzyczasie truskawki rozmrozić z resztą ksylitolu w osobnym rondelku.
Zaznacz jako zrobione
3.
Usmażyć naleśniki
Naleśniki smażyć na małej patelni nasmarowanej wcześniej olejem. Naleśniki faszerować puddingiem i podawać z truskawkami.
Zaznacz jako zrobione

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *