fbpx

Czekoladowe naleśniki dla INSULINOOPORNYCH

🍓Ten przepis jest banalnie prosty, ale połączenie smaków jest tak świetne, że musiałam Wam go wstawić tutaj.

Brak opinii

Składniki

Dopasuj na porcje:
40g mąki orkiszowej typ 1850
100g wody
1 jajko
5g kakao 11%
200g puddingu waniliowego firmy go Active
50g mrożonych truskawek
10g ksylitolu
olej rzepakowy do posmarowania patelni
Z przepisu wychodzi 1 porcja
Wartość odżywcza
448 kcal kalorie
34g białko
12g tłuszcze
47g węglowodany

Instrukcja krok po kroku :)

1.
Przygotować ciasto na naleśniki
Mąkę, wodę, kakao, jajko i połowę porcji ksylitolu zblendować na gładką masę.
Zaznacz jako zrobione
2.
Przygotować sos truskawkowy
W międzyczasie truskawki rozmrozić z resztą ksylitolu w osobnym rondelku.
Zaznacz jako zrobione
3.
Usmażyć naleśniki
Naleśniki smażyć na małej patelni nasmarowanej wcześniej olejem. Naleśniki faszerować puddingiem i podawać z truskawkami.
Zaznacz jako zrobione

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *