Czekoladowe naleśniki dla INSULINOOPORNYCH
Ten przepis jest banalnie prosty, ale połączenie smaków jest tak świetne, że musiałam Wam go wstawić tutaj.
Brak opinii
Składniki
Dopasuj na porcje:
40g mąki orkiszowej typ 1850 | |
100g wody | |
1 jajko | |
5g kakao 11% | |
200g puddingu waniliowego firmy go Active | |
50g mrożonych truskawek | |
10g ksylitolu | |
olej rzepakowy do posmarowania patelni |
Wartość odżywcza
448 kcal
kalorie
34g
białko
12g
tłuszcze
47g
węglowodany
Instrukcja krok po kroku :)
1.
Przygotować ciasto na naleśniki
Mąkę, wodę, kakao, jajko i połowę porcji ksylitolu zblendować na gładką masę.
Zaznacz jako zrobione
2.
Przygotować sos truskawkowy
W międzyczasie truskawki rozmrozić z resztą ksylitolu w osobnym rondelku.
Zaznacz jako zrobione
3.
Usmażyć naleśniki
Naleśniki smażyć na małej patelni nasmarowanej wcześniej olejem. Naleśniki faszerować puddingiem i podawać z truskawkami.
Zaznacz jako zrobione
Dodaj komentarz