Brownie z buraka dla INSULINOOPORNYCH
Szybkie, kremowe i ciężkie w konsystencji ciasto czyli brownie z buraka. Koniecznie z malinami lub wiśniami!
Brak opinii
Składniki
Dopasuj na porcje:
100g gotowanego buraka do kupienia w Lidlu | |
70g malin mrożonych | |
1 jajko | |
40g mąki orkiszowej typ 1850 do kupienia w Lidlu | |
30g ksylitolu | |
20g kakao 11% | |
6g gorzkiej czekolady bez cukru użyłam firmy Wawel |
Wartość odżywcza
471 kcal
kalorie
20g
białko
11g
tłuszcze
60g
węglowodany
Instrukcja krok po kroku :)
1.
Zblendować składniki
Wszystkie składniki poza czekoladą i malinami zblendować. Dodać szczyptę soli.
Zaznacz jako zrobione
2.
Przełożyć ciasto do kokilki
Ciasto przelać do kokilki posmarowanej odrobiną oleju, na wierzchu ułożyć zamrożone maliny i pokrojoną w kostkę czekoladę
Zaznacz jako zrobione
3.
Zapiec
Zapiekać w 180 stopniach przez 45 minut w trybie termoobieg.
Zaznacz jako zrobione
Dodaj komentarz