fbpx

Brownie z buraka dla INSULINOOPORNYCH

Szybkie, kremowe i ciężkie w konsystencji ciasto czyli brownie z buraka. Koniecznie z malinami lub wiśniami!

Brak opinii

Składniki

Dopasuj na porcje:
100g gotowanego buraka do kupienia w Lidlu
70g malin mrożonych
1 jajko
40g mąki orkiszowej typ 1850 do kupienia w Lidlu
30g ksylitolu
20g kakao 11%
6g gorzkiej czekolady bez cukru użyłam firmy Wawel
Wartość odżywcza
471 kcal kalorie
20g białko
11g tłuszcze
60g węglowodany

Instrukcja krok po kroku :)

1.
Zblendować składniki
Wszystkie składniki poza czekoladą i malinami zblendować. Dodać szczyptę soli.
Zaznacz jako zrobione
2.
Przełożyć ciasto do kokilki
Ciasto przelać do kokilki posmarowanej odrobiną oleju, na wierzchu ułożyć zamrożone maliny i pokrojoną w kostkę czekoladę
Zaznacz jako zrobione
3.
Zapiec
Zapiekać w 180 stopniach przez 45 minut w trybie termoobieg.
Zaznacz jako zrobione

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *